TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Vil i Grejs (Will & Grace)

izvor:Vil (Eric McCormack) iGrejs (Debra Mesing) suživeli jedno preko puta drugog u domu Kolumbijskog univerziteta.Vrlo brzo su se povezali počeli da se zabavljaju. Vil ondapriređuje žurku, na koju Džek (Šon Hejs) uleće kao"padobranac" i na kraju žurke optužuje Vila da ne priznaje svojupravu seksualnu orijentaciju. Pošto je zaprosio Grejs (samo da biodložio seks sa njom), Vil joj priznaje da je gej. Grejs gaizbacuje iz porodične kuće i oni ne razgovaraju čitavu godinu. Ondase slučajno sreću u prodavnici na Dan zahvalnosti. Posle toga onipostaju najbolji prijatelji.(Ovi događaji se prikazuju kao sećanjatokom kasnijih sezona).

U prvim epizodama Grejs je trebalo da se venča sa svojim dečkomDenijem. Pošto se Vil nije slagao sa tim, ona se ljutila iplanirala da se potajno uda. Na putu za venčanje Grejs shvata da jeVil u pravu i ostavlja Denija. Pošto joj je trebao stan, useljavase kod Vila u njegov stan na Menhetnu u Njujorku. Njih dvojeprovode dosta vremena sa svojim prijateljima Džekom Mekfarlandom iKaren Voker (MeganMullally). Džek je feminizirani, gej, očajanglumac, koji tokom serije menja čitavu paletu poslova uključujući ikrupijea, profesora glume, pomoćnog plesača za pevačice kao što suDženifer Lopez i Dženet Džekson a na kraju je radio kao TVproducent. Karen je alkoholičarka i multimilioner koja radi kaopomoćnik u Grejsinoj firmi. Taj posao je prihvatila da bi provodilamalo vremena van kuće, gde je čekaju muž Sten i njegova deca Mejsoni Olivija.

Serija prati Vilove i Grejsine pokušaje da uspostave ljubavne veze,bez ugrožavanja njihovog uzajamno-zavisnog odnosa i uzajamneemocionalne podrške


Trajanje epizode: 25 min
Žanr:komedija
Zemlja:SAD
Godina:1998
Autori:DavidKohan, Max Mutchnick

Uloge:
EricMcCormack - Will Truman
DebraMessing - Grace Adler
MeganMullally - Karen Walker
Sean Hayes - JackMcFarland
ShelleyMorrison - Rosario Salazar

Linkovi:
http://www.imdb.com/title/tt0157246/
http://www.nbc.com/Will_&_Grace_Finale/

KOMENTARI