TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Dejvis kup i rukomet

izvor:

Od 6. do 8. aprila, programi RTS-a biće uglavnom u znaku sporta. Dejvis kup reprezentacija Srbije igra u Pragu četvtrtfinalni meč sa Češkom, dok se rukometaši u Španiji bore za plasman na Olimpijske igre u Londonu

Tenis-t.JPG
Rukomet-t.JPG

Srpski teniseri dolaze na megdan Česima bez najboljeg igrača sveta Novaka Đokovića, pa će ekipa biti u istom sastavu kao protiv Švedske. Prvi reket Srbije u predstojećem meču je Janko Tipsarević, koji se probio na 8. mesto svetske rang liste, odmah iza najbolje plasiranog češkog igrača Tomaša Berdiha.

U singlu će još nastupati Viktor Troicki i Radek Štepanek, koji su takođe vrlo blizu jedan drugom na ATP listi. Česi žele revanš za poraz u polufinalu 2010. godine, kada je posle preokreta Srbija pobedila sa 3:2.

Jednako dramatičan meč očekuje se i u Pragu.

Na drugoj strani Evrope u Alikanteu srpski rukometaši igraju trodnevne olimpijske kvalifikacije, na kojima će im protivnici biti redom Španija, Poljska i Alžir. Evropski vicešampioni imaju težak raspored, prvu utakmicu odigraće sa Špancima koji su glavni favoriti, a dan kasnije sastaju se sa Poljacima. Taj meč bi mogao da odluči ko će zauzeti drugo mesto i putovati u London.

Iznenađenja su moguća, Španci nisu potpuno sigurni, ali nisu naivni ni Alžirci, sa kojima se Srbija sastaje u nedelju od 17.30.

Više od 20 sati trajaće samo prenosi ovih trodnevnih takmičenja, a tu su još i derbi fudbalskog šampionata između Spartaka i Partizana, odnosno košarkaški večiti derbi Partizana i Crvene zvezde.

Trodnevni sportski maraton samo na programima RTS-a.


Izvor RTS.rs

KOMENTARI