TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Košarka (ž): EP - Srbija - Hrvatska

izvor: sportske.net

Košarka
(ž): EP - Srbija - Hrvatska

Trajanje: 40 minuta
Više informacija

Ženska košarkaška reprezentacija startovala je pobedom na EP. Naredni protivnik naših košarkašica je reprezentacija Hrvatske.

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas da njena ekipa mora da nametne svoj ritam, ako želi da savlada Hrvatsku u predstojećem meču na Evropskom prvenstvu.

"Čeka nas veoma neugodan meč protiv Hrvatske. Bez obzira na sastav u kome će nastupiti zbog brojih povreda, to je teška ekipa, koju mi svakako možemo da pobedimo, ali samo sa istim našim receptom koji se ne menja, a to je jak intenzitet i prepoznatljiva igra Srbije."

"Očekivalo se da će Rusija mnogo lakše izaći na kraj sa njima na startu, pa će nam i to poslužiti kao opomena da ne smemo da se opuštamo", rekla je Maljković.

Srbija je juče, na startu šampionata u Mađarskoj i Rumuniji, pobedila Letoniju sa 76:60, a sutra u drugom kolu Grupe C igra protiv Hrvatske.

"Za razliku od Letonije, koja je atletski slična našoj ekipi, Hrvatska igra drugačiju košarku, tako da je veoma važno da nametnemo naš ritam."

"Moramo biti veoma oprezne, jer je reč o kvalitetnom sastavu u kome poštujem Lucu Ivanković, Ivu Ciglar, Ivu Slišković i druge. Samo uz kvalitetan pristup možemo da se nadamo još jednoj pobedi", navela je Marina Maljković.

Amerikanka u redovima Srbije, Danijel Pejdž, rekla je da očekuje da će ona i njene saigračice u predstojećoj utakmici ispraviti greške iz meča protiv Letonije.

"Poznajem nekoliko hrvatskih igračica protiv kojih sam igrala do sada u karijeri. Očekujem da ćemo ispraviti greške koje smo napravile protiv Letonije. Bitno je da odigramo u našem stilu, supe ragresivno u odbrani i u napadu, kako bi upisale novu pobedu", kazala je Pejdžova.

Utakmica između Srbije i Hrvatske igra se u mađarskom Sombatelju u subotu od 19.00.

Trailer

-

KOMENTARI