TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Sviraj ono naše

izvor:




Novi serijal emisija o pravoj narodnoj muzici.

Čuveni pevači pevaju pesme koje su obeležile četiri decenije naše estrade, ali i govore o tome koliko je škola značila u prepoznavanju talenata, šta je predstavljao Radio Beograd, kako je izgledao kafanski život Balkana, kako je Titova Jugoslavija punila hale, a kako je pečat "Šund" značio kraj pesme.

U jednočasovnom programu pojaviće se i mladi i manje afirmisani pevači, koji su prošli selekciju uredništva RTS-a i koji će pokazati da mogu dostojno da se "nose" sa prekaljenim asovima narodne muzike. Pevačima će biti priređivana iznenađenja raznim reportažama sa terena, a za to je zadužen autor serije "Zadnja kuća, Srbija", Milan Popović.

U serijalu govore Kornelije Kovač, Minja Subota, Boki Milošević i mnogi drugi sa ciljem da se demistifikuje estrada nekada i estrada sad. Narodni orkestar RTS-a na čelu sa Vladom Panovićem pratiće čitav šou.

Voditelji emisije su ustvari novinari u ulozi voditelja - Marija i Milan Popović, koji su posle nekoliko decenija prvi bračni par u tandemu u studiju RTS-a.

Popovići kažu da će uloga RTS-a u ovakvoj emisiji biti jasna - da zabavi i informiše i da odvoji žito od kukolja.

Emitovanje ovog serijala započinje u utorak, 8. aprila sa početkom od 22 časa, na Prvom programu RTS-a.

Emisija će se emitovati jedanput nedeljno.

Urednik emisije: Uroš Marković

Reditelj: Darko Kamarit

Izvor: www.rts.rs

KOMENTARI