TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Moj heroj

izvor:

Emisija Moj heroj kratkim dokumentarnim pričama govori o uspešnim ljudima koji su put do sopstvene zvezde pronašli kroz učenje i rad. Na taj način emisija pokušava da, nasuprot kiču, šundu i nekulturi svake vrste, afirmiše ljude koji promovišu prave društvene vrednosti i tako postaju uzori mladima u našoj zemlji

U trenutku kada čovek prepozna svoj poziv, kada ga shvati kao misiju i počne da radi za opšte dobro, njegovo herojstvo postaje opšta vrednost, a okolina počinje da opaža njegovu snagu i veličinu. Oni postaju uzori koji mladima pokazuju da se predanim učenjem i radom može postići sve.

U ovoj emisiji govorićemo o: Mladim ljudima koji su spremni da se upuste u nepoznato, pomere okvire znanja i ostave trag. Vođeni željom za novim saznanjima, bez adekvatnih uslova i literature, uspeli su da postignu rezultate vredne pažnje i pokažu da je bavljenje njom moguće bez obzira na okolnosti.

moj heroj.jpg

Našim najtrofejnijim olimpijcima, učenicima Matematičke gimnazije. Rezulati koje su oni postigli jedinstveni su u svetu: na međunarodnim takmičenjima do sada su osvojili preko 350 medalja.

Studentskoj ekipi Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" iz Zrenjanina koja je osvojila drugo mesto na međunarodnom Majkrosoftovom takmičenju Imedžin kup u konkurenciji 56 zemalja 2010. godine u Poljskoj. "Komunikator neurona" koji su predstavili na takmičenju specifičan je po tome što je programiran tako da omogućava osobama sa teškim invaliditetom komunikaciju sa okruženjem.

Studentima Pravnog fakulteta iz Beograda koji su osvojili prvo mesto na međunarodnom takmičenju iz medijskog prava na Oksfordu u konkurenciji 26 timova najčuvenijih svetskih univerziteta.

Autor projekta: Zoran Ilić

Producent i urednik serijala: Sava Sajko

 

 


Izvor RTS.rs

KOMENTARI