TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Bouns (Bones)

izvor: IMDB

Bouns
(Bones)

Žanr: Kriminalistika
Trajanje: 40 minuta
Više informacija


Temperans “Bouns” Brenan(Emili Dešanel) je jedna od vodećih stručnjaka za forenzičku antropologiju. Ona radi na institutu "Džefersonijan" i predvodi jedan od najboljih timova koji otkriva identitete žrtava. Često se događa da su ostaci na osnovu kojih rekonstruišu zločin i utvrđuju činjenice suviše uništeni ili u fazi raspadanja, što im samo dodatno otežava posao.

Tim doktorke Brenan često pomaže različitim vladinim organizacijama na utvrđivanju identiteta žrtve ili svedoka zločina. Brenanova je poznata po tome što ima neobičan način da rekonstruiše događaje iz prošlosti i "pročita"tragove onda kad ostalima to ne polazi za rukom. U timu stručnjaka sa kojima ona sarađuje su i prizemna Anđela Montenegro (Mihaela Konlin), koja je stvorila jedinstven način za rekonstrukciju mesta zločina pomoću trodimenzionalne kompjuterske slike, briljantni Zak Edi (Erik Milegan), koji je zbog svoje ingenioznosti ponekad potpuno odsečen od stvarnosti, doktor Džek Hodžins, ekspert za insekte, spore i minerale, a konspiracijama se bavi iz hobija.

Van laboratorije najčešći partner Brenanovoj je specijalni agent Sili But (Dejvid Boreanz) koji radi u Odeljenju za istraživanje ubistava pri FBI. On je bivši snajperista koji ozbiljno pristupa slučajevima i više se oslanja na izjave svedoka i istraživački rad nego na fizičke dokaze. Naime, Brenan nije zagovornik nauke i ne veruje naučnicima kada je rešavanje zločina u pitanju. Upravo ovo je razlog zbog koga se But ne slaže najbolje sa pomalo arogantnom i često nepristupačnom doktorkom Brenan.

Trailer

KOMENTARI