TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Legenda o Tarzanu

izvor:


Nakon brodoloma, lord Džek Klejton i njegova trudna žena lejdi Alispokušavaju da prežive u surovim uslovima afričke džungle. Međutim,oboje umiru ubrzo nakon što lejdi Alis rodi dečaka. Bebu napuštenuu divljini pronalazi i odgaja čopor majmuna. Godinama kasnije, sadaodrasli mladić - Tarzan - nailazi na grupu belih lovaca. Jednog odnjih, belgijskog kapetana Filipa D’Arnoa, spašava stravične smrti.Zahvalni D’Arno uči Tarzana da govori engleski.

Slučajno naišavši na posmrtne ostatke Tarzanovih roditelja, D’Arno otkriva da je gospodar džungle zapravo erl od Grejstoka. D’Arno dovodi Tarzana u Englesku i upoznaje londonskom elitom. Uglavnom su svi zgroženi njegovom neučtivošću i lošim manirima, svi osim simpatičnog ali senilnog šestog lorda Grejstoka i njegove štićenice, Amerikanke Džejn Porter.

Zabrinuti mogućnošću da Tarzan nasledi Grejstoka, njegovi pohlepni rođaci počinju da kuju plan. Međutim, Tarzan sam odlučuje da ne može da se privikne na Englesku, posebno nakon bolnog susreta sa majmunom koji mu je u džungli bio otac, a u Englesku stiže u kavezu.

Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes, 1984

Žanr: avanturistički

Uloge: Kristofer Lamber, Endi Mekdauel, Ijan Holms Režija: Hju Hadson

više o filmu


Izvor B92.net

KOMENTARI