TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Pljačka (The Bank Job)

izvor: tvrts.rs

Pljačka
(The Bank Job)

Žanr: Triler
Trajanje: 111 minuta
Više informacija





Napeti triler inspirisan istinitom, dosad nikad ispričanom pričom o ubistvu, seksu, korupciji i naravno pljački koja je sve to razotkrila.


Davne 1971. godine, razbojnici su prokopali tunel do trezora banke u jednoj londonskoj ulici i pokrali novac i nakit vredan nekoliko miliona funti.

Ništa od tog silnog plena nikada nije pronađeno i niko nije bio uhapšen. Pljačka je bila vest na naslovnicama novina samo nekoliko dana, a zatim je nestala iz javnosti - rezultat Vladine odluke o ućutkavanju novinara.

Priča uključuje ubistvo, korupciju i seksualni skandal koji vodi sve do Kraljevske porodice - priča u kojoj su, od svih upletenih, lopovi najneviniji.

Teri (Džejson Stetam), odlučio je da se otrgne od svoje sumnjive kriminalne prošlost i posveti porodici. On je vlasnik prodavnice automobila i iako je pošten život kojim sada živi težak, ipak je tako najsigurniji.

Ali, tada je njegovu svakodnevicu uzdrmala poseta stare prijateljice - prelepe Martin - koja mu daje ponudu koja se ne odbija. Iako je Teri u prošlosti kršio zakon, uvek je izbegavao velike prevare, jer dobro zna da s njima dolaze i veliki problemi, i bio je potpuno u pravu.

Upravo jedan takav posao priprema Martin i potreban joj je Teri i njegova stara ekipa kako bi ga izveli.

Radi se o pljački banke, a Martin ima stopostotno siguran plan i sve potrebne informacije kako da izvedu taj posao.

Terija privlači laka zarada i u ovoj pljački vidi svoj poslednji kriminalni čin, kojim će osigurati egzistenciju porodice. On prihvata ponudu i nakon mukotrpnog rada i planiranja, ekipa pljačkaša se našla u sefu banke.

Na raspolaganju im stoji soba puna sefova, u kojima se nalazi nekoliko miliona funti, ali i još nešto što dovodi pljačkaše u veliku nevolju.

U jednom od sefova nalazi se mnoštvo prljavih tajni, koje će naše junake uplesti u smrtonosnu mrežu policijske korupcije, najokorjelijeg londonskog kriminala i političkih skandala koji prete samom vrhu kraljevske porodice.

Film Pljačka (The Bank Job, 2008) režirao je Rodžer Donaldson.



Trailer

KOMENTARI