TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Džordan (Crossing Jordan)

izvor:



Džil Henesi igra glavnu ulogu u ovoj uzbudljivoj, jednosatnoj drami kao Dr. Džordan Kevanou, seksipilnog, genijalnog i neustrašivog medicinskog istraživača
sa šarenom karijerom - kao i afinitetom ka tome da prelazi granice dužnosti prilikom istraživanja zločina.

"Vidimo ovu seksipilnu kriminalističku seriju kao elegantnu dramu koja se pokreće likovima i koja aludira na fascinaciju rešavanjem zločina koja je u svima nama", kaže izvršni producent i autor Tim Kring. "Ali ono što će je napraviti različitom jeste naša obaveza ka sve većem razviću likova, čime ćemo gledaocima dati priliku da se povežu sa našim glumačkim ansamblom na jedan smisleniji način."

Likovi:

Džordan Kevenou - Sudski patolog u klinici za medicinska istraživanja u Bostonu koja rešava zločine putem svojih istraga. Džordan ima emotivni ožiljak zbog ubistva njene majke koje se desilo dok je bila dete. Donedavno je taj problem bio prepreka za stvaranje bilo kakvih veza sa muškarcima. Džordan i njen otac, Maks, veoma su posvećeni svom poslu i zajedno rade na rešavanju ubistva njene majke.

Dr Garet Mejsi - Kao glavni medicinski stručnjak i Džordanin šef, dr. Mejsi mora da se snalazi sa haotičnim ponašanjem Džordan, dok u isto vreme pokušava da ovlada i svojim ličnim životom. Ima ćerku tinejdžerku, Abi, ali je razveden od svoje stare supruge i svojih starih poroka; Mejsi je bivši alkoholičar. Dr. Garet ima afinitet ka džezu. Prestaje sa alkoholom otkad je otkrio da je njegova ćerka bila pristrašćena na heroin, zbog čega je prekinula svoje obrazovanje i krenula sa drugim ovisnikom o herionu.

Dr Najdžel Taunsend - Oštroumni engleski kriminolog leve orijentacije i haotičnog ličnog života. Tvrdi da mu se sviđaju žene i da je imao devojku, međutim neke druge okolnosti pokazuju da je ovaj mladić izgleda biseksualan. Poznat i po svom suvom smislu za humor i poznavanju svega od kafe do tekstila. Dr. Najdžel je bivši kontra-agent Kraljevske flote iz koje je pobegao. Ponekad izgleda kao da Najdžel gaji neka osećanja ka Džordan, jer je spreman da učini sve za nju, makar ga to koštalo i posla. Posvađan je sa svojim ocem i donekle zbog toga žali. Dr. Taunsend poznat je i po svojim izuzetnim tehničkim i kompjuterskim umećima, koje često vode do otkrića važnih dokaza.

Dr Maheš "Bag" - Sjajan, ali i stidljiv sudijski entomolog iz Liverpula. Sviđa mu se Lili, ali nažalost mu ta osećanja nisu uzvraćena.

Lili Lebovski - Dobrodušna Lili Lebovski takođe radi u klinici za medicinska istraživanja u Bostonu. Lili i Garet su u prošlosti bili zajedno, ali im se veza prekinula kad se Garet vratio svojoj bivšoj ženi. Uprkos tome, njih dvoje ostali su dobri prijatelji. Dr. Maheš smatra da je Lili bila usvojena, jer joj je krvna grupa drugačije od one koju je imala njena nedavno preminula majka. Ne dugo posle toga Garet otkriva da je njena prava majka ustvari njena tetka. Tokom cele serije Lili nije jasno kakva su joj osećanja prema dr. Mahešu.

Maks Kavenou - Maks je Džordanin otac. Bivši policijski detektiv, sad vlasnik bara. Pomaže svojoj ćerci da reši ubistvo njene majke.

Vudi Hojt - Detektiv iz Viskonsina, koji često radi sa Džordan na njenim slučajevima. Vudi gaji osećanja prema njoj, čemu se ona suprotstavlja i radije traži prijateljstvo, jer veruje da će tako biti sigurnije.



KOMENTARI