TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Mali dnevnik

izvor: Mali Dnevnik

Mali dnevnik

Trajanje: 5 min
Više informacija

Informativne emisije na našim TV kanalima uvek su, po pravilu, vrlo gledane. Među njima, po svom značaju i autoritetu uvek se izdvajao Drugi dnevnik Radio-televizije Srbije, sa standardnim terminom u 19.30. To je, bez sumnje, najpopularnija informativna emisija u Srbiji, sa vrlo širokom gledalačkom bazom. Drugi dnevnik, jednostavno, gledaju sve generacije.

U isto vreme, termin pred drugi Dnevnik, svojevremeno je bio rezervisan za dečji program. Rado se sećamo popularnih crtaća u 19.15, uz koje smo odrastali, kao i drugih sadržaja namenjenih deci koje je Televizija Beograd, a kasnije i RTS, emitovao u tom terminu.

Možete li da zamislite decu predškolskog uzrasta kao prezentere ozbiljnih vesti iz zemlje i sveta? Ili kao izveštače sa lica mesta? Ili kao novinare i reportere? A kao prezentere vremenske prognoze? Ili vesti iz sporta?

Mi možemo. I uradili smo to. Radio-televizija Srbije i produkcija „Paprika Latino Studios" sa ponosom vam predstavljaju „Mali dnevnik" - petominutnu informativnu formu, koju u potpunosti realizuju deca.

Mali dnevnik je emisija u kojoj se ništa ne podrazumeva. Ako je odraslima glupo da postavljaju pitanja kada im nešto nije jasno, klincima definitvno nije. Mali dnevnik postoji da bi nas deca koja ne znaju da čitaju novine, telope i reklame, pitala šta tačno znači promenljivo vreme, samit, demokratija, ekonomska kriza ili pdv. Ako objasnimo njima, objasnićemo ponešto i samima sebi. U tih pet minuta osmeh se neće seliti sa lica. U tih pet minuta, gledalac će zaboraviti na probleme. Imaće priliku da se odmori makar na trenutak.

Trailer

KOMENTARI