TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Luciano Pavarotti

izvor:

Nemački dokumentarac iz 2010. godine



Intimni portret možda najveće operske zvezde našeg vremena, stravstvenog muzičkog giganta Lučana Pavarotija, od skromnih početaka do svetske slave i tragične smrti.

Lučano Pavaroti je bio jedna od najpoznatijih operskih zvezda našeg vremena. Glas mu je upoređivan sa Karuzovim, koga je Pavaroti obožavao i kome je posvetio pesmu koja je postala svetski hit.

Nijedan tenor poslednjih godina nije imao toliko uspeha i stila, ali ni više obožavalaca, kao Pavaroti. Da budemo pošteni, ni toliko skandaloznih novinskih naslova.

Ovaj dokumentarni film je rezime njegovog inspirativnog života, svojevrsne bajke o usponu iz siromaštva u slavu i glamur, obeležene histerijom vernih obožavalaca, neskrivenim ljubavnim životom, borbom protiv gojaznosti, neprijatnim razvodom posle 35 godina braka i novim brakom sa znatno mlađom sekretaricom, i konačno tragičnom smrću.

Maestrovog života prisećaju se brojni stari prijatelji, članovi porodice i kolege. Otkrićemo Pavarotija kakvog nismo poznavali, legendarnog pevača i čoveka od strasti, uz do sada nikada prikazane snimke i fotografije.


KOMENTARI