TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Narko biznis

izvor:



Dobrodošli u narko biznis vredan 300 milijardi dolara, u kojem trafikanti imaju ogromne zarade, zavisnici se zarobljavaju u okrutni začarani krug, a čuvari zakona vode rat na različitim bojnim poljima - farmama, sumnjivim laboratorijama, uglovima gradskih ulica i školama u predgrađu.

Kako radi ovaj biznis? Da li je moguće zaustaviti i regulisati ga? Kako utiče na one do kojih se dodirne?

National Geographic Channel predstavlja beskompromisnu novu seriju, „Narko biznis", koja nam nudi pogled od 360º ka najčešće zloupotrebljavanim narkoticima; kokainu, metamfetaminu, heroinu i marihuani.

Svaka epizoda kombinuje široki kontekst i perspektivu iz prvog lica iz ugla trafikanata, dilera, ovisnika, predstavnika zakona i medicinskih profesionalaca koji vode gledaoce u srž ovog dohodonosnog biznisa.

Serija prati ciklus proizvodnje svake od ovih droga, njihove puteve snabdevanja do naših zajednica i uticaj koje imaju na ljudsko telo.

  
  Narko biznis: Krek

Od dece sa ulica u favelama Lime do dilera i ovisnika u Čikagu, pogledajte svakodnevicu biznisa trgovine krekom.

    Narko biznis: Podzemlje d.o.o: Velika krađa kola

Upoznajte stvaran svet velike krađe kola: lopovi, radionice za rastavljanje i policajci, svi su deo globalne industrije vredne trilione dolara.

    Narko biznis: Ketamin

Istražujemo popularnost ketamina kroz iskustva krijumčara, dilera i jednog korisnika koji plaća užasnu cenu za svoju zavisnost.

    Narko biznis: Haš

Od planinskih venaca u Maroku do kafića u Amsterdamu, Droga Inc. istražuje jednu od najčešće korišćenih droga na svetu.

    Narko biznis: EkstasiKlaberi

 Nazivaju ultimativnom drogom ljubavi, a kriminalne bande bi ubile za nju. Droga Inc. istražuje uticaj ekstazija širom sveta.

    Narko biznis: Halucinogeni

Nekada su pečurke i LSD podsticali korisnike da se priključe, uključe i odustanu. Novim generacijama preti zatvor dok pokušavaju da ih iskoriste.

    Narko biznis: Dizajnerske droge

Jeftine smeše koje simuliraju efekte kokaina, ekstazija i marihuane mogu biti legalne, ali to ne znači da su bezbedne za upotrebu.

    Narko biznis: Nacija pilula

Od najsiromašnijih prikolica za stanovanje do najskupljih vila, opijatski analgetici koji se izdaju na recept razaraju američko društvo.

Izvor: http://natgeotv.com

 

KOMENTARI