TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Svet bez vize: Pun pogodak!

izvor: tvrts.rs

Svet bez vize: Pun pogodak!

Trajanje: 35 minuta
Više informacija

Fudbalska Liga Šampiona, životna izložba Žan-Pol Gotjea, Bojana Stamenov u Beču...

Euforija oko završnice Lige Šampiona dostigla je svoj maksimum. Meč između Barselone i Pari-Sen Žermena proglašavan je punim pogotkom i finalom pre finala a prerastao u rutinsku pobedu Katalonaca. Ekipa "Sveta bez vize" videla je kako iza kulisa izgledaju najveći fudbalski mečevi u Evropi i donela vam ekskluzivnu reportažu o jednom od najskupljih fudbalskih klubova današnjice.

Preko milion i pet stotina hiljada ljudi u svetskim prestonicama od Njujorka do Madrida videlo je retrospektivnu izložbu Žan-Pol Gotjea, jednog od najvećih živih modnih kreatora. Završni spektakl sačuvan je za parisku Grand palais (Veliku palatu), jedan od najrespektabilnijih izložbenih prostora na svetu. Imali smo jedinstvenu priliku da u sasvim praznoj Velikoj palati snimimo ovu izložbu i onda, na zatvorenoj zabavi, od najvecih svetskih ličnosti iz sveta filma, muzike i mode dobijemo odgovor na pitanje: kako je Žan-Pol Gotje modom promenio svet? Gotjea smo, pak, probali da naučimo nekoliko reči na srpskom!

U Beču će se za nekoliko dana održati jubilarni, 60 Eurosong. Naš put do prvog mesta trajao je 46 godina i prošli smo ga živeći u četri države sa različitim imenima.  "Svet bez vize" vam nudi retrospektivu naših najuzbudljivijih trenutaka na takmičenjima za pesmu Evrope i reportažu o prvom boravku u Beču predstavnice Srbije Bojane Stamenov.

Za "Svet bez vize" govore: Nana Muskuri, Katrin Denev, Bojana Stamenov, Žan-Pol Gotje, urednik u "L'ekipu" Herve Peno i mnogi drugi. 

Autori i voditelji Maja Martinović i Vladan Jočić
Urednik serijala Vladan Jočić

Trailer

-

KOMENTARI