TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

U hodu: Depresija - mogućnosti, želje i očekivanja

izvor: tvrts.rs

U hodu: Depresija - mogućnosti, želje i očekivanja

Žanr: Dokumentarni
Trajanje: 35 minuta
Više informacija

Ako se na trenutak zainteresujete na internet pretraživanjima za reč "Depresija" izaći će vam beskrajan spisak poznatih ličnosti iz sveta, koji su na neki način bili zahvaćeni ovim oboljenjem, i nemaju nikakav problem da o tome pričaju, ali ne i u Srbiji.

U Srbiji o toj temi govore isključivo lekari, kao da se to dešava negde drugde i nekom drugom, ali statistike pokazuju potpuno različitu sliku.

U Srbiji ovo oboljenje spada među vodećim poremećajima zdravlja, poslednjih deset godina. Sve više mladih ljudi je na antidepresivima... Čini se, sve više radimo kako bi nam bilo bolje, a sve smo dalji od svoje suštine...

Jedan moj sagovornik je rekao "Kada izgubi sebe, čovek psihološki umre. To je ta preterana cena, koju ne mora da plati. Toliko udaljavanje od sebe je ne samo nepotrebno, nego može biti i "kraljevski put" u nesrećan život. Ono je u nekom delu nužno... Neku cenu ovom svetu morate platiti. Kolika je, to je tajna mudrosti. Činjenica je, međutim, da se većina isuviše jeftino prodaje".

Sagovornici: Ivan Ergić bivši fudbaler, Aleksandra Krunić slobodni umetnik, Zaharije Trnavčević novinar, dr Milan Milić.


Trailer

-

KOMENTARI