TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

U hodu: Stub društva - ekonomija

izvor: tvrts.rs

U hodu: Stub društva - ekonomija

Trajanje: 35 minuta
Više informacija

Ekonomija je bazična i elementarna stvar za jedno društvo, odatle sve kreće, ali obrazovanje, buđenje kulturne svesti, naprosto osvešćivanje je nešto što se posle u ekonomiju vraća.

Jedan krug u kome je teško razaznati šta je starije... Odatle je i krenula ova naša trilogija koju završavamo danas sa ekonomijom.

A kada smo kod starijeg, pamtimo mi i neka bolja vremena. Postavlja se pitanje da li su bila realna? I da li su bilo koja posle njih to bila? Svi smo mi nekim delom bili svedoci tih u razdobljima podeljenih sadašnjica koje su nosile pod različitim nazivima ista ekonomska dejstva ili pod istim nazivima različita delanja... I gde smo danas? Osiromašili smo i zanemeli smo, u svakom smislu...

I šta je zapravo ono što nas čini bogatim? Danas bi mnogi rekli da žele da budu pisci, slikari, vajari ali se toga odriču jer se tako danas novac ne zarađuje... I tako radimo ono što ne volimo, štedimo neki novac a trošimo sopstveni život... U međuvremenu se sve manje i pitamo jer suštinski sve manje u sopstvenoj istrošenosti i razmišljamo...

Sagovornici: Milan Ćulibrk glavni i odgovorni urednik NIN-a, Milan Knežević privrednik, prof. dr Miodrag Zec, Vesna Marić ekonomista.


Trailer

-

KOMENTARI