TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Bumerang

izvor: tvprogram.rs

Bumerang

Žanr: Komedija
Trajanje: 87 minuta
Uloge: Nebojša Glogovac
Lazar Ristovski
Više informacija



"Boomerang" - naizgled običan beogradski kafić, naizgled običnog beogradskog dana. Pozornica za Mikija, dobrog u duši, ali čoveka koji svoju dobrotu retko pušta na slobodu; Bobija, neoženjenog, neodgovornog, lakomislenog, ali u neku ruku i hrabrog čoveka, koji kao i svi ostali na ovim prostorima - pije, iako mu to škodi; i Tonijadobrog čoveka koji svoju dobrotu ne skriva, jedino što ima tajnu strast da podmeće požare.

S obzirom na to da nijedna balkanska krčma ne može bez žena tu su i: Olga - naizgled prava beogradska lujka, a u stvari mnogo više od toga - boji se jedino tate; Stanislava, čija tajna dobrog izgleda leži u činjenici da pije isključivo rum na eks. Veoma obrazovana, na prvi pogled, bez emocija; G-đa Ranka Jeftić, žena sa mnogo talenata, čija karijera počinje u toaletu Kinoteke. Da li će završti u kabinetu predsednika vlade?; i Slavica, maloletna unuka g-đe Ranke, u drugom stanju ne svojom krivicom.

U smutnim vremenima, a i šire, obavezno je i prisustvo organa reda i mira, tako da je tu i Inspektor - čovek "oženjen" svojim poslom. Radi ga i u slobodno vreme. Kako bi slika našeg sveta bila što živopisnija obavezno je i prisustvo: Stampeda, Stanislavinog sina i ne naročito sposobnog šefa mafije u pratnji svojih silosa; Zgodnog, kome je priroda podarila telo i lepotu, bez pameti, i koji je ni kriv, ni dužan, otac dva tuđa deteta; i Mutavog - gluvo-nemog i ćelavo-jakog.

U svakoj kafani postoje i slučajni gosti ČKGS - čovek za koga je vreme odavno stalo, ali on ga uporno traži; Aprcović - penzioner, najstariji u ovoj priči, kako po godinama tako i po iskustvu, zamalo je u rodu sa Mikijem; Taksista-ginekolog - mlad čovek, ne baš uspešan, ali sa dobrim rodbinskim vezama; i Pljačkaš - student, neodlučan oko izbora karijere.

Kakva je to kafana bez muzike? Zato je tu Pavle, izvanredan pevač, Stanislavin pratilac; njegova muzika podseća Stanislavu na prelepo vreme njene mladosti. Ko tu koga, zašto, kako i koliko... previše je komplikovano objasniti, zato je možda bolje pogledati film, pa prepričavati dalje svojim rečima.

Uloge: Lazar Ristovski, Paulina Manov, Nebojša Glogovac, Petar Božović...




Trailer

KOMENTARI