TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Fantom (The Phantom)

izvor:

avantura/100 min
Australija/SAD, 1996


Legenda o Fantomu nastala je pre četristo godina, kada je jedan dečak prisustvovao ubistvu na pučini. Pirati bratstva Seng surovo su ubili njegovog oca. Isplivavši na obalu u blizini Bengala džungle, dečak se zakleo da će se osvetiti i boriti protiv pirata, surovosti i nepravde u svim oblicima.

Taj dečak bio je prvi Fantom i stvorio je tajnu tradiciju koja se prenosila sa oca na sina 20 generacija. Niko nije razumeo kako je Fantom uspeo da živi tako dugo i verovalo se da je besmrtan. Nazvali su ga “Duh koji hoda”.

U središtu ostrva Bengala skrivene su tajne za koje možemo samo pretpostavljamo da postoje. Tri lobanje sa Tugande – od retkog crnog žada, srebra i zlata – su relikvije neprocenjive vrednosti i velike moći. Prema legendi, one su energetski izvor hiljadu puta veći od svega što je poznato čoveku. Ukoliko bi ih jedan čovek našao i sastavio, njihova moć prešla bi na njega. Nemilosrdni Ksander Dreks i krvožedno bratstvo Seng pirata žele da dođu do loganja. Ali njihova potraga odvešće ih duboko u misteriozne džungle Bengala kojima vlada maskirani zaštitnik – Fantom.


Režija: Sajmon Vinser

Uloge: Bili Zejn, Trit Vilijams, Bil Smitrović,KristiSvanson,Ketrin Zita Džons




KOMENTARI