TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Lov na crveni oktobar

izvor:


Sovjetski Savez stvorio je smrtonosno oružje koje bi moglo daoznači početak novog svetskog poretka. Tehnološki usavršenanuklearna podmornica novi je adut arsenala, ali kapetan podmornice,Ramijus, odlučuje da prebegne na neprijateljsku stranu kako bisprečio rat svetskih velesila. Američka mornarica uverena je dapodmornica koja putuje prema njima planira da ih napadne.

Međutim, analitičar CIA-e Džek Rajan pokušava da uveri američke snage da se ne radi o pretnji američkoj sigurnosti. S druge strane, Sovjeti nisu spremni da prepuste svoje poslednje ratno čudo Amerikancima, pa po svaku cenu nastoje da unište "Crveni oktobar".

Film je snimljen prema romanu Toma Klensija, "Lov na Crveni oktobar" i bio je jedan od najvećih svetskih hitova 1990. godine, kada je nominovan za tri nagrade američke Akademije, od kojih je osvojio onu za specijalne efekte.

The Hunt for Red October, 1990

Žanr: akcija



Izvodi iz kritika:

“Vešto napravljen, efektan film!”

Čikago San Tajms

“Vrhunski montiran film, izuzetno uzbudljiv za gledanje, sa odličnom glumom Aleka Boldvina i Šona Konerija.”

Emanuel Livaj Kom

“Fantastična muška glumačka postava!”

Entertejment Vikli

“Ovaj triler Toma Klensija dobio je odličan filmski tretman sa prvoklasnom glumačkom postavom i u režji jednog od najboljih reditelja žanra - Džona Mektirnana, reditelja filma “Umri muški”.

Ostin Hronikl

Uloge: Šon Koneri, Alek Boldvin, Skot Glen, Džejms Erl Džons Režija: Džon Mektirnan

više o filmu


Izvor B92.net

KOMENTARI