TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Poludeli grad

izvor:


Džon Travolta i Dastin Hofman samo su deo kvaliteta koji posedujefilm ”Poludeli grad”. Scenarista Tom Metjus imao je vrlo originalnuideju, sa snažnim zapletom koji situaciju drži neizvesnom do samogkraja. Priča prikazuje put čoveka koji je, u stanju očaja, spremanna sve. Dinamičan pristup problemu glavnog lika je ono što ovajfilm uvodi u žanr trilera, umesto drame, i čini ga izvanrednim izabavnim.

Sem je čuvar muzeja koji ostaje bez posla. On nikako ne može da prihvati tu činjenicu, a pošto ne zna kako da povrati posao, smatra da je jedini način sila. Vraća se u muzej, a njegov bivši šef Benks, kao i sva deca koja su pošla na školski izlet, postaju njegovi taoci. Tu su se našli i televizijski reporteri kako bi uradili priču o umetnosti, ali sada dobijaju priliku da naprave vodeću vest, što i čine. Stvari izmiču kontroli, a na sreću ili nesreću, tu je kamera koja će sve zabeležiti. Vest postaje od nacionalnog značaja i svi isčekuju Semov naredni korak.

Prikaz situacije koja bi zaista mogla da se dogodi, ovaj film ledi krv i tera na razmišljanje. Navijanje za pravdu, momenti straha, napetost... Film će vas zavrteti i provesti kroz sva raspoloženja u toku svojih 115 minuta.



Mad City, 1997.

Žanr: triler

Uloge: Džon Travolta, Dastin Hofman, Alan Alda Režija: Kosta-Gavras

više o filmu


Izvor B92.net

KOMENTARI