TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Gladijator na iznajmljivanje (Benur - Un gladiatore in affitto)

izvor:


Komedija / 92 min.
Italija, 2012.


Serđo provodi dane glumeći lažnog centuriona ispred Koloseuma. Njegova sestra Marija radi na “hot-lajnu”. Njih dvoje žive bez cilja, sve dok se ne pojavi ilegalni, ali preduzimljivi imigrant sa istoka koji im uzburka život.

Serđo, bivši filmski kaskader koji je imao nesreću na snimanju američkog filma, jedva sklapa kraj s krajem radeći neobične poslove, recimo glumeći centuriona kod Koloseuma, dok njegova sestra Marija, sa kojom deli stan, “radi” od kuće za erotski “hot-lajn”.

Njih dvoje besciljno životare, sve dok ilegalni imigrant iz Belorusije ne uzburka njihov život. Da bi radio, Milan je spreman da postane Serđov “rob”, tako što će ga menjati u ulozi “centuriona” kod Koloseuma.

Preduzimljivi imigrant ubrzo postaje idol turistima, pošto je, da bi nadmašio konkurenciju, Milan, koji je inženjer u svojoj zemlji, napravio dvokolicu nalik onoj u filmu “Ben Hur” i tako postao turistička atrakcija. Neobičan susret se pretvori u unosan posao za Serđa i nemoguću ljubavnu aferu za Mariju, sa posledicama koje su u isto vreme i tužne i komične.

Režija: Massimo Andrei     

Uloge: Nicola Pistoia, Paolo Triesti, Elisabetta De Vito, Teresa Del Vecchio, Stefano Fresi


KOMENTARI