TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Inkognito

izvor:

Američki triler iz 1997. godine




Hari je falsifikator umetničkih slika koji sanja da postane pravi umetnik, ali mu se ne ostavlja unosan posao, posebno kada mu ponude pola miliona da naslika lažnog Rembranta.

Vrhunskom falsifikatoru umetničkih slika Hariju Donovanu nude pola miliona dolara da falsifikuje Rembrantovu sliku izgubljenu pre 350 godina, dok su je prebacivali iz Holandije u Španiju. Iako ga otac nagovara da se okane krivotvorenja i postane pravi umetnik, Hari ne odoleva dobroj zaradi i kreće u Pariz da proučava prave Rembrantove slike, uz pomoć studentkinje Marike, koju zavodi. Hari ubrzo kreće u izvedbu svog „životnog dela“ na jednoj mansardi u Amsterdamu. Pošto je isporučio sliku, saznaje da klijent neće da plati dok ne proveri da li je Harijeva izrada dovoljno verna. Na njegovo iznenađenje, o tome će presuditi Marika, za koju se ispostavlja da je vrhunski stručnjak za umetničke slike...

Uloge:
Džejson Patrik (Hari Donovan), Iren Žakob (Marika van den Bruk), Tomas Lokjer (Alaster Dejvis), Jan Ričardson (Turli), Sajmon Čendler (Jan Il) i drugi.

KOMENTARI