TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Jako glasno i neverovatno blizu (Extremely Loud and Incredibly Close)

izvor:




Film govori o dečaku koji pronalazi tajanstveni ključ koji je pripadao njegovom ocu, žrtvi terorističkog napada 11. septembra. Dečak polazi u potragu za tajnom koju ključ krije, ali i da bi shvatio gubitak oca. Oskarovci Tom Henks i Sandra Bulok prvi put zajedno u ovoj dirljivoj drami posvećenoj jedanaestom septembru.


Film „Jako glasno i neverovatno blizu“, adaptiran na osnovu čuvenog bestselera Džonatana Safrana Foera, priča je o umu mladog Oskara Šela, domišljatog jedanaestogodišnjeg Njujorčanina koji kada pronađe ključ među očevim stvarima, kreće u potragu širom grada da bi saznao koju bravu otvara.

Godinu dana posle očeve smrti u Svetskom trgovinskom centru, na „Najgori dan“, kako ga Oskar naziva, odlučuje da zadrži vezu s čovekom koji ga je nagovorio da se suprotstavi svojim najdubljim strahovima.

Oskar prolazi kroz pet njujorških četvrti tražeći bravu koju ključ otvara. Nailazi na razne eklektične ljude, koji su preživeli na sopstveni način – počinje da otkriva neviđenu vezu s ocem, s majkom koja kao da se udaljava od njega i sa celim bučnim, opasnim, zbunjujućim svetom oko sebe.

Režija: Stiven Daldri
    
Uloge: Tom Henks, Sandra Bulok, Thomas Horn, Maks von Sidou, Viola Davis


KOMENTARI