TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Kuduz

izvor:





Osamdesetih godina negde u Bosni bivši robijaš Kuduz ženi se sa zgodnom Bademom, prihvata njenu devojčicu i počinje nov život. Nakon početnog mirnog života i slaganja par počinje da se udaljava zbog toga što je Badema počela da radi kao konobarica u lokalnoj kafani.


Ubrzo Badema nalazi ljubavnika, želi da završi ugostiteljsku školu u Makarskoj i ode iz male sredine. Kuduz brine o njenoj ćerki i strpljivo prati ženine korake dok ne sazna za Bademinu preljubu i njenu nameru da ga ostavi...

Kuduz (1989), prvi je dugometražni film eminentnog i nagrađivanog bosanskohercegovačkog reditelja (Savršeni krug, Secret Passage) i producenta (Gori vatra, Karaula, Buick Riviera) Ademira Kenovića. Istinita priča o sudbini bivšeg zatvorenika Junuza Keće ujedno je i slika životnih prilika u malom bosanskom mestu negde 80-ih godina prošlog veka.

Jednostavne narativne strukture i izvrsnih glumačkih izvođenja, Kuduz je priča o nasilju, o nemogućnosti izražavanja dubokih emocija te na kraju o običnom čoveku obleženom prošlošću, koji pokušava da okrene novu stranicu u životu. Autor muzike za film je Goran Bregović, dok scenario Kenović supotpisuje s pesnikom Abdulahom Sidranom (Sećaš li se Dolly Bell?, Otac na službenom putu).

Trajanje:  103 min.

Uloge:  Slobodan Ćustić-Alija, Snežana Bogdanović, Božo Bunjevac, Branko Đurić, Mustafa Nadarević, Ivana Legin, Radmila Živković

Scenario:  Abdulah Sidran i Ademir Kenović

Reditelj:  Ademir Kenović

Žanr:  drama



KOMENTARI