TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Kum 3 (The Godfather: Part III)

izvor: B92.net

Kum 3
(The Godfather: Part III)

Žanr: Dokumentarni
Trajanje: 162 minuta
Uloge: Endi Garsija
Al Paćino
Više informacija


Godina je 1979. Bogatstvo porodice Korleone meri se ogromnimsumama. Podatak o 100 miliona dolara donacije crkvi i humanitarnimorganizacijama na Siciliji dovoljno govore o razmerama njihovemoći. Međutim, Korleone će ubrzo shvatiti da oproštaj ne može dakupi novcem. Majkl je već umoran od života sa suprotne stranezakona.

Svoj posao poverio je mlađim snagama - dileru čiji je način poslovanja krajnje uvredljiv za konzervativnog Majkla. Iako se više nego ikada trudi da odbaci prošlost i omogući svojim naslednicima da krenu pravim putem, Majkl nikako ne može da se reši kriminalne prošlosti i vlastitih grehova.


Zanimljivosti o filmu:

- Glavnu žensku ulogu igra Sofija Kopolu, kćerka slavnog režisera. Ona glumi povučenu kćerku Korleonea, koji u njoj vidi novu glavu porodice, naslednicu svog kraljevstva koje bi trebalo da krene pravim stopama. Sofija Kopola nije nastavila karijeru glumice, već je nastavila da se bavi pisanjem scenarija i režijom. Osvojila je mnoge nagrade za svoje filmove, uključujući i Oskara za scenario za film “Izgubljeni u prevodu”.

- Film “Kum 3” Fransisa Forda Kopole, nagrađen je nagradama Američke filmske akademije za najbolji film, najboljeg glumca i najbolji adaptirani scenario.

- Film “Kum 3” na blagajnama širom sveta zaradio je ukupno 136.766.062 dolara.

- Talija Šajer u filmu igra tetku Sofije Kopole, u stvarnom životu ona je zaista njena tetka. Talija Šajer je mlađa sestra Frensisa Forda Kopole, oca Sofije Kopole.

- U filmu se pojavljuje i majka Martina Skorcezea, Katarina Skorceze, kao gospođa koja zaustavlja Vinseta da se žali o nebrzi o njihovom kraju. Inače Katarina Skorceze se pojavljivala u blic ulogama i u filmovima “Kazino”, “Doba nevinosti”, “Rt staha”, “Dobri momci”, “Opčinjena mesecom”, “Pametnjakovići”, “Kralj komedije”, “Ulice nasilja”. Osim filma “Opčinjena mesecom” i “Kum 3” sve ostale filmove režirao je njen sin Martin.

- Svaki “Kum” počinje scenom velike proslave. U prvom delu, to je Konino venčanje. U drugom Antonijevo prvo pričešće, a u trećem proslava povodom priznanja koje je Majkl dobio od pape.

Uloge: Al Paćino, Dajana Kiton, Endi Garsija Režija: Frensis Ford Kopola

više o filmu


Izvor B92.net

Trailer

KOMENTARI