TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Lepa sela lepo gore

izvor: tvprva.rs

Lepa sela lepo gore

Žanr: Drama
Trajanje: 115 minuta
Uloge: Nikola Kojo
Dragan Bjelogrlić
Branka Katić
Nikola Pejaković
Više informacija




Film je snimljen prema istinitom događaju kada su 11 srpskih vojnika bili devet dana okruženi u 97 metara dugom tunelu kod Višegrada u septembru 1992. godine. Film je bio srpski kandidat za Oskara, za najbolji film van engleskog govornog područja za 1996. godinu.

Radnja filma počinje u jednoj beogradskoj vojnoj bolnici gde su smešteni ranjenici rata u Bosni. U bolnici se filmski junaci sećaju mladosti i rata. Priča se vrti oko dvojice dečaka, Halila - Bošnjaka, i Milana - Srbina, koji su odrasli zajedno u selu blizu napuštenog tunela. Kao deca se nisu usudili da uđu u tunel, jer su verovali da tamo boravi „drekavac".

Dvanaest godina kasnije, tokom rata u Bosni, Milan, zarobljen u tunelu sa svojim saborcima, i Halil nalaze se na suprotnim stranama, sudbinski srljajući u sukob. Među iscrpelim srpskim borcima našla se i jedna zalutala američka novinarka.

Žanr: Drama

Trajanje: 115 min.

Uloge:  Milorad Mandić, Nikola Kojo, Nikola Pejaković, Petar Božović, Renata Ulmanski, Uroš Đurić, Branka Katić, Branko Vidaković, Dragan Bjelogrlić

Režija: Srđan Dragojević

Izvor: http://www.prva.rs




Trailer

KOMENTARI