TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Made in Yugoslavia

izvor:


Komedija / 105 min.
Švedska, 2005


Priča počinje pokušajem samoubistva Petra Petrovića, gastarbajtera u Švedskoj. Petar godinama igra lutriju i konačno je uspeo da dobije nagradu i da osvojenim novcem kupi kuću na moru. Nažalost, rat je izbio i kuća mu je oduzeta, što je po njemu i više nego dovoljan razlog  za samoubistvo.


Mara, njegova žena, na sve načine pokušava da ga odvrati od te sulude ideje i ujedno od komšija krije pravo stanje stvari. U filmu saznajemo kako je prvi od Petrovića, Savo, došao u Švedsku i da su na njegov poziv došli Petar i Braco. Na početku, posao im je obezbeđivao Savo i oni su mu plaćali proviziju, naravno, umanjenu, jer ipak su braća, ali kako su godine prolazile, svako je započeo svoj posao.

Petar je s Marom otvorio piceriju, Braco pekaru, dok je Savo ostao pri mutnim poslovima i često pozajmljivao novac od Petra kako bi vratio dugove. Za razliku od Petra, Braco nije bio raspoložen za pozajmice, jer je smatrao da su mu dovoljno davali i da su mu vratili sve što duguju.

Uloge: Saša Drakulić, Slobodan Ninković, Velimir Bata Živojinović, Nataša Ninković, Dragan Jovanović, Milorad Mandić Manda

Režia: Mirko Lazić


KOMENTARI