TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Melinda i Melinda (Melinda and Melinda)

izvor:

komedija/120 min
SAD, 2005



Si (Volis Šon) je na večerisa prijateljima i započinju raspravu o prirodi tragičnog ikomičnog. Si, tvrdeći datanka linija razdva između ova dva pojma, odlučuje da demonstrirakako jedna ista priča može biti smešna ili tužna u zavisnosti kakose koriste određeni elementi. Dalje kroz radnju bićemo u prilici dau obe verzije pratimo priču o Melindi (Rada Mičel), mladoj ženisa ozbiljnim problemima u životu.
U tragičnoj verziji, Melinda će banuti da večeru kojupriređuju njeni stari prijatelji Lorel (Kloe Sevinji) i Li (Džoni Li Miler). Ona jeglumica, potpuno rastresena, pod uticajem pilula i alkohola, i naLijevo zaprepašćenje, pokušava da zadivi producenta, koji je jedanod gostiju na večeri. Naime, posle teške svađe sa svojim suprugom,Melinda je izgubilastarateljstvo nad decom i otputovala u Njujork. Tu je upoznalaprivlačnog kompozitora ElisaMunsonga (Šivetel Edžifor), kojijoj je davao samo prazna obećanja.
U vedrijoj verziiji priče, ošamućena i zbunjena Melinda pojavljuje se kod Suzan (Amanda Pit) iHobija (Vil Ferel), koji supriredili večeru za prijatelje. Saznavši o njenom razvodu ali iskorašnjem raskidu, kao i činjenici da je izgubila pravo da viđadecu, Suzan odlučuje dapomogne Melindi. Uradićesve što bude mogla da je spoji sa jednim dobrostojećim zubarom.Međutim, ni Suzan niMelinda nisu svesne da jedrugi čovek vrlo zainteresovan za ovu problematičnuraspuštenicu...

Režija: Vudi Alen

Uloge: Volis Šon, Rada Mičel, Kloe Sevinji, Džoni LiMiler,ŠivetelEdžifor, Amanda Pit, Vil Ferel, Džoš Brolin,Vinesa Šo




KOMENTARI