TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Mnogo buke ni oko čega

izvor:

Britansko-američka romantična komedija iz 1993. godine



Adaptacija Šekspirove komedije. Mladi ljubavnici Hera i Klaudio, koji su pred venčanjem, tajno se dogovaraju da nagovore svađalice i samce Benedeta i Beatriču da se takođe venčaju.

Galantni Don Petro (Denzel Vašington), njegov pokvareni brat Don Huan (Kijanu Rivs) i bliski prijatelji Klaudio (Robert Šon Leonard) i Benedeto (Kenet Brana) vraćaju se iz rata u sicilijansko selo Mesina i kreće priča puna ljubavi, veselja, spletki i sumnji. U suncem okupanoj vili u kojoj su smešteni uskoro svi počinju da razmišljaju o ljubavi. Klaudio, zaljubljen u čednu i za udaju stasalu Heru (Kejt Bekinsejl), preklinje Don Pedra da jedne večeri za njega pridobije mladu na maskenbalu. Jednom kada je isposlovao uspešnu veridbu Here za Klaudija, Don Pedro sprema još jednu spletku: planira da Herinu veselu rođaku Beatriče (Ema Tomson) i zakletog neženju Benedeta natera da priznaju da se vole. U međuvremenu, podli Don Huan, pun prezira prema svojim sunarodnicima, priprema sopstvenu zaveru: da prevari i ubedi Klaudija i Don Pedra da je Hera u stvarnosti razvratna. Plan mu uspeva i osetljivi ali prevrtljivi Klaudio javno je osuđuje na dan venčanja. Čini se da je sve izgubljeno i uskoro, da bi se razrešila ta situacija, dolazi do zvaničnog dvoboja i lažnog memorijala i na scenu stupaju lukavi sveštenik i gomila žandara. Sa fantastičnim glumcima i prelepim pejzažima Toskane, ovaj film u režiji Keneta Brane predstavlja veselu adaptaciju jednog od najpoznatijih Šekspirovih pozorišnih komada.

Uloge:
Kenet Brana (Benedeto), Ema Tomson (Beatriče), Ričard Brajers (Sinjor Leonato), Kijanu Rivs (Don Huan), Kejt Bekinsejl (Hera) i drugi.

KOMENTARI