TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Moj život u Idlewildu (Idlewild)

izvor:





Grad Idlewild u američkoj državi Georgiji 1935. godine u doba velike gospodarske krize. Daroviti pijanista Percival Jenkins (A. Benjamin) i pevač Rooster (Big Boi) najbolji su prijatelji još od detinjstva, koje je život odveo u različitim smerovima.


Percival danju radi u mrtvačnici svog oca, Percivala Starijeg (B. Vereen), a noću nastupa u mesnom klubu Church koji vodi gangster Sunshine Ace (F. Love). S druge strane, Rooster je s godinama ušao u svet kocke, neobuzdanih zabava i sumnjivih poslova, a uz brak s privlačnom Zorom (M. Williams) takođe nastupa u Churchu.

U klubu kao pevačica nastupa i talentovana Taffy (M. Gray), devojka ozbiljno koja ima problem sa alkoholom i brojnim privatnim problemima. U Church zalaze i opasni gangsteri Spats (V. Rhames) i njegov čovek Trampy (T. Howard), koji s Aceom i atraktivnom Rose (P. Jai Parker) organizuju mutne poslove u kojima ponekad učestvuje i Roosrivatnimer.

Dok se Percival zaljubljuje u romantičnu pevačicu Angel (P. Patton), odnosi među gangsterima počinju da se komplikuju, a vrhunac je Spatsovo ubistvo...

Slikovita, intrigantna i zabavna gangsterska romantična mjuzikl/komedija debitantski je rediteljski i scenariski projekat Bryana Barbera, autora muzičkih spotova za hip-hop grupu OutKast, film realizovan na talasu uspeha sa dva Oscara muzičke drame "Ray" Taylora Hackforda i takođe sa dva Oscara nagrađenim mjuzikl-drame "Komadi iz snova" Billa Condona.



Trajanje:  117 min.

Uloge:  André Benjamin, Big Boi, Paula Patton, Terrence Howard, Faizon Love, Malinda Williams, Cicely Tyson, Macy Gray, Ving Rhames, Ben Vereen, Paula Jai Parker, Bobb´e J. Thompson, Patti LaBelle

Scenario:  Bryan Barber

Reditelj:  Bryan Barber

Žanr:  mjuzikl/komedija




KOMENTARI