TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Nikolas Niklbi

izvor:

Britansko-američko-nemačka drama iz 2002. godine


Priča po klasičnom delu Čarsa Dikensa. Smeštena u Englesku XIX veka, to je priča o Nikolasu Niklbiju i njegovoj porodici i o tome kako im se život menja kada ih zadesi tragedija.

Priča po klasičnom delu Čarsa Dikensa. Smeštena u Englesku XIX veka, to je priča o snalažljivom Nikolasu Niklbiju i njegovoj voljenoj porodici i o tome kako im se život menja ih zadesi tragedija. Mladi Nikolas i njegova porodica uživaju u udobnom životu sve do smrti Nikolasovog oca, kada ostaju bez prebijene pare. Porodica se seli u London i prinuđena je da traži pomoć od ujaka Ralfa. Nažalost, Ralfova jedina namera je da rasturi porodicu i iskorišćava njene članove. On Nikolasa šalje da radi u školu koju vodi surovi i nasilni direktor. Nikolas ubrzo beži sa svojim novim prijateljem Smajkom i počinje avantura u kojoj dva drugara pokušavaju da ponovo okupe porodicu Niklbi.

Uloge:
Čarli Hanam (Nikolas Niklbi), Romola Garai (Kejt Niklbi), Džim Broudbent (g. Vokford Skvirs), Kristofer Plamer (Ralf Niklbi), En Hatavej (Medlin Brej) i drugi.

KOMENTARI