TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Obred (The Rite)

izvor:



obred


Film prati skeptičnog studenta u semeništu Majkla Kovaka, koji nevoljno ide u školu egzorcima u Vatikanu. U Rimu upoznaje nekonvencionalnog sveštenika, oca Lukasa, koji ga upoznaje s tamnijom stranom vere.


Obred“ je triler koji se bavi natprirodnim pojavama i koji otkriva da đavo seže do jednog od najsvetijih mesta na planeti. Inspirisan istinitim događajima, film prati studenta u semeništu Majkla Kovaka (Kolin O'Donahju), koji je poslat da izučava egzorcizam uprkos svojim sumnjama u ovu kontroverznu praksu, pa čak i u sopstvenu veru.

Noseći svoj duboki skepticizam poput oklopa, Majkl izaziva svoje učitelje da se u lečenju opsednutih ljudi obrate psihijatriji, a ne demonima. Tek kada ga pošalju da pomaže nekonvencionalnom ocu Lukasu (Entoni Hopkins) – legendarnom svešteniku koji je izveo hiljade egzorcizama – Majklov oklop počinje da smekšava.

Jedan uznemirujući slučaj, koji izgleda da nadilazi čak i veštine oca Lukasa, pruža mu uvid u fenomen koji nauka ne može da objasni ili kontroliše – u zlo koje je tako divlje i zastrašujuće da ga primorava da preispita sva svoja uverenja.

2011 | 109 minuta | | horor, triler

Režija:     Mikael Håfström    

Glume:     Anthony Hopkins, Colin O'Donoghue, Alice Braga, Ciarán Hinds, Rutger Hauer

izvor: http://www.hbo.rs/


KOMENTARI