TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Oliver Tvist (Oliver Twist)

izvor:


Drama / Velika Britanija / 2007.


Emotivno snažna adaptacija slavnog dela Čarlsa Dikensa, „Oliver Tvist“, iz pera jedne od najuzbudljivijih spisateljica britanske televizije Sare Felps.

U jednom mračnoj olujnoj noći, i jadnoj vlažnoj sobi, osvetljenoj nekolicinom sveća, rođen je Oliver. Pred njim je bio siromašan i bedan život. Njegova neudata majka umrla je nekoliko trenutaka kasnije, ostavivši dete samo na svetu.

Deset godina kasnije, pošto je rastao u sirotištu, kojim je „vladao“ užasni gospodin Bambl, pošto je gledao patnju i okrutnost koju su deca trpela, Oliver konačno odlučuje da želi više od života. Prodaju ga lokalnom pogrebniku, Saurberiju, pre nego što pobegne u London...

Kada stigne u veliki grad, ranjiv i uplašen, sreće Dodžera, Nensi, Fagina i dečake, i prvi put u životu doživljava toplu dobrodošlicu. Naivan i čist, ni ne sluti da ova ljubaznost ima cenu, koju naplaćuje zli Bil Sajks. Bez bilo kakvog drugog usmerenja, Oliver je gurnut u svet kriminala.

Slučajni susret sa gospodinom Barunlouom i prelepom Rouz donosi Oliveru promenu i na bolje i mogućnost da započne nov život.

Ali, postoje i oni koji znaju istinu, nepoznatu Oliveru, o njegovom istinskom identitetu, i ti ljudi su rešeni da ga unište...

Režija: Koki Gidrojs

Uloge: Timoti Spal, Vilijam Miler, Tom Hardi, Sofi Okonedo


KOMENTARI