TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Opsada (Siege)

izvor:




Akcioni triler koji govori o islamističkim militantima koji pokreću talas terorizma u gradu Njuorku. Dok voditelj FBI tima za borbu protiv terorizma Entoni Hubard istražuje lažnu dojavu o bombi, sledi eksplozija prave bombe, koja u Brulklinu ubije mnogo ljudi.


Agenti po celom Bruklinu traže osumnjičene, a Hub počinje da sarađuje s agentkinom NSA i stručnjakom za Bliski istok Elis Kraft . Nakon što je FBI ubio trojicu Arapa u stanu u Bruklinu, sledi eksplozija u bruklinškom pozorištu i napad na školu i sedište FBI.

Kad predsednik objavi uvođenje policijskog časa, neofašistički vojni general Viliam Deveruks kreće u akciju, postavljajući tenkove po Bruklinu, hapseći Amerikance arapskog porekla i zatvarajući ih u logor na otvorenom, na stadionu. Hubov arapsko-američki saradnik u FBI Frenk Hadad zgrožen je i daje otkaz kad se i njegov sin nađe među arapskim zarobljenicima. S vojskom izvan kontrole, Deveruks, koji je zaslepljen moći, planira da muči i ubija zarobljenike te pažnju usmerava na Huba i Elis.

Uloge:  Denzel Vašington, Brus Vilis, Anet Bening i Toni Šalub

Režija:  Edvard  Zvik


KOMENTARI