TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Parada

izvor: IMDB

Parada

Žanr: Komedija
Trajanje: 115 min
Uloge: Nikola Kojo
Više informacija

Homofobični bivši kriminalac (Nikola Kojo), ratni veteran dolazi u situaciju da mora da sarađuje sa gej aktivistom i stane u zaštitu prvog PRIDE-a u Srbiji. Nemoguće prijateljstvo između geja i homofoba, Radmila i Limuna, metafora je za moguće razumevanje i komunikaciju između ljudi, bez obzira na njihovu seksualnu, versku ili nacionalnu pripadnost.


Radmilo i Mirko su gej par koji neprekidno doživljava neprijatnosti od homobičara u Beogradu. Radmilo želi da živi diskretno kao veterinar po struci i da ne ističe svoju seksualnu pripadnost. Ipak, on podržava svog partnera Mirka, čiji je san da organizuje prvi uspešan PRIDE u Beogradu, što je gotovo nemoguća misija.

U Radmilov i Mirkov život ulazi neobičan par - Limun, bivši kriminalac i ratni veteran, sada vlasnik male agencije za zaštitu i njegova verenica Biserka, vlasnica kozmetičkog salona. Kada Biserka pozove Mirka da joj organizuje venčanje, dolazi do sudara dva sveta.  Zbog žene koju voli Limun prihvata da mu poslodavci budu ljudi koje prezire, a uskoro će prihvatiti i da im obezbedi zaštitu kako bi nesmetano mogli da održe Paradu ponosa.


Trailer

KOMENTARI