TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Ponoćni kauboj

izvor:

Američka drama iz 1969. godine, nagrađena Oskarom



Naivni, zgodni mladić iz Teksasa mašta o lagodnom životu i odlazi u Njujork, gde da radi kao žigolo da bi preživeo. Velegrad, međutim, krije mnoge zamke...

Džo Bak (Džon Voit) je sirov i naivan mladić koji iz Teksasa putuje u Njujork, sanjajući o lagodnom životu. Da bi preživeo u velegradu, postaje žigolo, ali se u toj roli ne snalazi baš najbolje: njegova prva mušterija uvredila se kada joj je Džo tražio novac, pa je na kraju on njoj morao da plati kako bi je smirio. Naivni Teksašanin upoznaje sitnog prevaranta Raca Ricoa (Dastin Hofman) koji boluje od tuberkuloze, i pozajmljuje mu novac, koji će mu ubrzo zafaliti da plati hotel, pa ga izbacuju na ulicu. Nedugo zatim ipak uspeva da pronađe teškog bolesnog Ricoa i doseljava se u njegovu trošnu sobicu. Rico i Džo planiraju da od Džoovog „posla“ sakupe novac i presele se u toplije krajeve, na Floridu, u nadi da će to prijati Ricovom zdravlju.

Uloge:
Dastin Hofman (Ratso), Džon Voit (Džo Bak), Silvija Majls (Kas), Brenda Vakaro (Širli), Dženifer Solt (Eni–Teksas) i drugi.

KOMENTARI