TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Poslednja šansa za Harija (Last Chance Harvey)

izvor:


Drama / 93 min.
SAD, 2008.


Boraveći u Londonu na ćerkinom venčanju, čovek u poznim godinama otkriva davno izgubljenu romantiku, kada upozna novu ženu u svom životu.

Njujorčanin Harvi Šajn je na ivici da ostane bez posla kompozitora pesmica za reklame. Iako ga šef upozorava da ima samo još jednu šansu da uradi posao, Harvi odlazi u London preko da bi prisustvovao venčanju svoje ćerke, ali obećava da će stići na važan sastanak u ponedeljak.

Harvi stiže u London, gde saznaje da je njegova ćerka umesto njega odabrala očuha da je dovede do oltara.

Trudeći se koliko god može da sakrije svoj očaj zbog toga, on napušta venčanje pre svadbe, nadajući se da će bar stići na aerodrom na vreme, ali ipak kasni na svoj let.

Kada se javi šefu da mu objasni šta se dogodilo, dobija otkaz istog trenutka. Utapajući svoju tugu u alkoholu u baru aerodroma, Harvi započinje razgovor sa Kejt, pomalo iritantnom 40-godišnjakinjom, zaposlenom u Državnom zavodu za statistiku.

Kejt, čiji se život svodi na posao, povremene ponižavajuće sastanke na slepo i beskonačne telefonske pozive daveža od njene majke, pogodi Harvijeva priča, kojem njena inteligencija i saosećajnost daju novu snagu...

Uloge: Dastin Hofman, Ema Tomson, Kathy Baker

Režija: Džoel Hopkins



KOMENTARI