TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Povratak supermena (Superman Returns)

izvor: B92.net

Povratak supermena
(Superman Returns)

Žanr: Dokumentarni
Trajanje: 154 minuta
Režija: Brajan Singer
Uloge: Kevin Spejsi
Više informacija


Kriminal u Metropolisu je porastao, a tome treba dodati i destruktivne planove zloglasnog Leksa Lutora, koji je pobegao iz zatvora koristeći se Supermenovim tajnama. Luis Lejn, novinarska zvezda Dejli Planeta i Supermenova ljubav života, nije se predala kad je Supermen otišao bez reči. Čak je osvojila Pulicerovu nagradu za tekst “Zašto svetu ne treba Supermen”.

Kada Čovek od čelika shvati da je Zemlja jedini pravi dom koji je imao, on ponovo preuzima ulogu zaštitnika slobode i pravde. U pokušaju da zaštiti svet koji voli od kataklizmičnog uništenja, Supermen kreće u epsku avanturu spasenja koja će ga voditi od dubina okeana do dalekog neistraženog svemira.


Zanimljivosti o Supermenu:

- Lik Supermen je prvobitno zamišljen kao ćelavi negativac koji ima moć da kontroliše misli drugih ljudi.

- Mnogi ljudi veruju da je uloga Supermena ukleta i da donosi nesreću svakom glumcu koji ga igra.

- Šekil O’Nil i Džon Bon Žovi su među najvećim fanovima Supermena, obojica imaju tetovaže sa čuvenim simbolom u obliku slova s.

- Glumac Nikolas Kejdž, takođe veliki fan Supermena. Nazvao je svog sina Kal-el, što je ime koje je Supermen dobio na rođenju.

- Još jedan od velikih fanova Supermena je i Džeri Sajnfeld. Naime, u svakoj epizodi serije “Sajnfeld” moguće je videti sliku ili figurinu Supermena. Takođe, Sajnfeld u seriji koristi “kal-el” kao svoj PIN. Nakon serije, Džeri Sajnfeld se pojavio u seriji reklama za Amerikan Ekspres uz animiranog Supermena.

- Primerak stripa u kojem se Supermen prvi put pojavljuje prodat je 2011. godine na aukciji za 2,16 miliona dolara i tako postao najskuplji strip na svetu. Imena prodavca i kupca nisu objavljena, ali se nagađa da je strip bio u vlasništvu glumca Nikolasa Kejdža. Prodati primerak je objavljen 1938. godine i tada je koštao deset centi.

- Jedna ulica u gradu Fulerton u Kaliforniji zove se Luis Lejn.

Uloge: Brendon Raut, Kevin Spejsi i Kejt Bosvort Režija: Brajan Singer

više o filmu


Izvor B92.net

Trailer

KOMENTARI