TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Prodavci

izvor:

Američka komedija "Prodavci" (Clerks, 1994) snimljena prema scenariju i režiji Kevina Smita, koji se takođe u filmu pojavljuje u ulozi Sajlent Boba, trgovca marihuanom.

Glavne uloge tumače Brajan O'Haloran kao Dante i Džef Anderson kao Randal. Film na komičan način sa puno crnog humora prikazuje jedan dan u životu dvojice prodavaca i njihovih poznanika.

Prodavci.jpg

Dante je prodavac koji radi u lokalnoj samoposluzi u Nju Džerziju. Iako jednog dana nije trebalo da radi, šef ga moli da zameni kolegu koji je opravdano odsutan.

Nezadovoljan što mora da radi, ipak, dolazi na posao, ali mu se ceo dan po glavi vrzma misao da danas nije trebalo da bude na tom mestu.

Iako Randal radi u susednom video-klubu, gotovo čitav dan provodi kod Dantea.

Kako bi im što pre prošlo vreme, razgovaraju o filmovima iz Ratova zvezda, a naročito o Povratku Džedaja. Danteova devojka Veronika, takođe, često dolazi da ga obiđe i uverava ga da bi trebalo da napusti neambiciozan posao i upiše koledž.

Kako se bliži kraj radnog vremena, Dante i Randal upadaju u sve luđe životne situacije, pune nezamislivih situacija u realnom životu, praćene nezaobilaznim crnim humorom Kevina Smita.


Izvor RTS.rs

KOMENTARI