TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Propovednik sa mašinkom (Machine Gun Preacher)

izvor: tvprogram.rs

Propovednik sa mašinkom
(Machine Gun Preacher)

Žanr: Akcija
Trajanje: 129 minuta
Uloge: Mišel Monagen
Džerard Batler
Više informacija
Istinita priča o Semu Čajldersu, bivšem dileru droge koji doživljava neverovatnu transformaciju i postaje spasilac na stotine kidnapovane sudanske dece, od kojih su neka bili i siročići, a koji su primorani da postanu vojnici.

Istinita priča o Semu Čajldersu, bivšem dileru droge koji doživljava neverovatnu transformaciju i postaje spasilac na stotine kidnapovane dece od kojih su neka bila i siročići. Džerard Batler glumi Čajldersa, strastvenog osnivača spasilačke organizacije „Anđeli istočne Afrike“.

Kad bivši motociklista i član mafije, Sem Čajlders, donesi odluku koja će mu promeniti život, ide u istočnu Afriku da bi pomogao obnavljanje domova razrušenih građanskim ratom i biva užasnut neizrecivim strahotama koje doživljava najranjivije stanovništvo države, naročito deca.

Ignorišući upozorenje iskusnijih radnika, Sem osniva sirotište tamo gde je ono najpotrebnije, usred teritorije koju kontroliše surova vojska Božijeg otpora, otpadnička milicija koja tera decu da postanu vojnici pre nego što dođu u tinejdžersko doba. Semu nije dovoljno to što će zaštititi žrtve vojske Božijeg otpora.

Odlučan da spasi što više života, vodi oružanu misiju duboko u neprijateljskoj teritoriji kako bi spasio otetu decu, vratio mir u njihove živote, a na kraju i u sopstveni.

Režija: Marc Forster
    
Uloge: Džerard Batler, Mišel Monagen, Kathy Baker, Michael Shannon, Madeline Carroll


Trailer

KOMENTARI