TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Put bez povratka (Road To Perdition)

izvor:




Tom Henks je Majkl Saliven, plaćeni ubica progonjen moralnim dilemama, koji radi za Džona Runija (Pol Njumen). Ovaj iznenađujuće ljubazan mafijaški bos, koji je odgajio Salivena i njegovog surogat-sina, veliki je prijatelj i saradnik Al Kaponea.


Želeći da sazna što više o očevoj misterioznoj profesiji, Salivenov sin, Majkl Junior (Tajler Hošlin), krije se u automobilu jedne noći i biva svedok ubistva koje su organizovali njegov otac i Runijev sin Konor (Danijel Krejg). Iako Majkl drži svoje obećenje da nikome ne govori o onome što je video, paranoični i nestabilni Konor pokušava da uništi Salivenov klan, ali ubija samo njegovu ženu Eni (Dženifer Džejson Li) i njihovog najmlađeg sina Pitera (Liam Ajken).

Besan zbog izdaje Runijevih, Saliven kreće na put krvave osvete. Iako je planirao da u povoljnom trenutku ostavi Majkla kod svojih rođaka u ruralnom gradiću Perdišn, on će doći u situaciju da sinu pokaže najgoru stranu svoje profesije ubijajući bivšeg saradnika i zaustavljajući dotok novca Runijevoj i Kaponeovoj organizaciji kroz seriju pljački, nameravajući da primora obe mafijaške porodice da ponude Konora kao žrtvu.

Uloge:  Tom Henks, Pol Njumen, Džud Lo, Dženifer Džejson Li i Danijel Krejg

Režija:  Sem Mendes


KOMENTARI