TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Ridikove hronike (The Chronicles of Riddick)

izvor: B92.net

Ridikove hronike
(The Chronicles of Riddick)

Žanr: Dokumentarni
Trajanje: 119 minuta
Uloge: Džudi Denč
Više informacija


Bežeći od zakona, ali i lovaca na glave, svemirski borac i odbegli zatvorenik Ričard Ridik odlučuje da se sakrije na planeti Helion. Ubrzo, međutim, shvata da tamo vlada potpuni haos. Planetom upravlja lord Maršal, vođa Nekromongera, krvožednih ratnika koji su odlučni da izbrišu ljudsku rasu sa lica svemira.

Njemu su suprotstavljeni pobunjenici na čelu sa ambasadorkom Ereon,koja ubeđuje Ridika da im se priključi u borbi za goli opstanak. Dok smišlja strategiju kako da pobede Nekromongere, Ridik dolazi u kontakt sa prelpom ratnicom Kirom, koju je poznavao još dok je bila devojčica. Kirine veštine i sposobnosti mogle bi da budu presudne u borbi protiv lorda Maršala, ali veza sa njom Ridiku donosi i puno opasnosti…

The Chronicles of Riddick, 2004.

Žanr: naučno-fantastični akcioni


Zanimljivosti o filmu:

- U jednom trenutku, produkcija filma bila je treći najveći potrošač struje u Kanadi.

- Bilo je potrebno 12 sati da se na kostim lorda Maršala prišije oklop.

- Stotine statista je prošlo osnovnu vojnu obuku kako bi se postigla uniformnost njihovih pokreta.

- Glumci koji su bili u kostimima Lensora bili su vrlo verzirani kada je pokret tela u pitanju, neki od njih su bili i članovi “Cirque du Soleil”.

- Vin Dizel je želeo da Džudi Denč igra ulogu Ereon i potrudio se da dođe do nje. Kao dugogodišnji fan ove glumice, ispunio je njenu garderobu cvećem, takođe joj je rekao da su sa podelom uloga počeli, tek kada su bili sigurni da je ona prihvatila ulogu.

- Haljina koju Džudi Denč nosi u filmu napravljena je od mrvljenih Svarovski kristala.

- U svojoj autobiografiji, Džudi Denč je napisala da nije nikada do kraja shvatila šta se dešava u filmu “Ridikove hronike”, ali da je uživala u snimanju filma i da joj se vrlo dopala scenografija.

- Borilačka veština koju Ridik koristi najpribližnija je borilačkoj veštini koja se zove “kali”. Kali karakterišu direktni, snažni udarci, a često se koristi i oružje poput štapa od bambusa.

Uloge: Vin Dizel, Aleksa Davalos, Džudi Denč, Kolm Feore Režija: Dejvid Tvohi

više o filmu


Izvor B92.net

Trailer

KOMENTARI