TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Roki 3 (Rocky III)

izvor: B92.net

Roki 3
(Rocky III)

Žanr: Dokumentarni
Trajanje: 99 minuta
Režija: Silvester Stalone
Uloge: Silvester Stalone
Više informacija


Nakon što je pobedio Apola Krida i postao prvak u teškojkategoriji, Roki Balboa uživa u lagodnom životu zvezde i američkogidola. Nakon deset uspešnih obrana titule, veruje kako se dovoljnodokazao i da mu u je vreme za zasluženu penziju. Međutim,pojavljuje se mlada nada Klaber Lang, koji kao prvi izazivač tražipriliku da se bori sa Rokijem. Prvak je očekivano ponosan i neodbija izazov, te trenira s menadžerom Mikijem.

Pre meča Miki strada, pa Roki ulazi u borbu zabrinut i bez trenera. Lang pobeđuje u meču, a Roki je pretučen i osramoćen. Pada u depresiju i nema dovoljno samopouzdanja za revanš. Međutim, pojavljuje se njegov bivši ljuti protivnik Apolo Krid koji mu nudi pomoć. Roki prihvata, počinje naporno da trenira pod Apolovim vođstvom i pokušava da vrati izgubljeni ponos i mentalnu snagu.

Rocky III, 1982.

Žanr: akcija

Zanimljivosti o filmu:

- U jednom intervjuu Stalone je otkrio da je u vreme snimanja “Rokija 3” procenat masti u njegovom organizmu bio neverovano niskih 2,8%.

- Prva žena Silvestera Stalonea, Saša, pojavljuje se u ulozi devojke koja zatraži, i dobije, poljubac od Rokija, za vreme javnog treninga za prvi meč protiv Klabera Langa.

- U montažnoj sekvenci koja prikazuje da je Roki postao poznata ličnost, pojavljuje se i scena iz “Mapet Šoua”, za koju je korišćena autentična epizoda u kojoj se pojavio Silvester Stalone 1979. godine. Posebno za film, Džim Henson je dosnimio Kermitovu najavu koja nam predstavlja Rokija Balbou, umesto Silvestera Stalonea.

- Pre nego što je dogovoreno da pesma u filmu bude “Eye of the Tiger” grupe Survajvor, Silvester Stalone je želeo da koristi pesmu “Another One Bites the Dust” grupe Kvin.

- U jednom intervjuu Mister Ti je otkrio da je na premijeru “Rokija 3” otišao da gleda sa svojom mamom. Za vreme scene u kojoj se on dere na Edrijen, njegova majka se okrenula ka njemu i rekla “Nisam te odgajala da tako razgovaraš sa jednom damom”, zatim je ljutito ustala i odjurila iz bioskopa.

- “Roki 3“ je omiljeni deo franšize Karla Vitersa, glumca koji igra Apolo Krida, jer smatra da je njegov lik na dobar način učinjen boljim čovekom.

- U ovom delu konačno saznamo da se Miki, Rokijev trener, prezivao Goldmil, jer je njegovo prezime ispisano na njegovom grobu.

Režija: Silvester Stalone Uloge: Silvester Stalone, Talija Šajir, Karl Viters, Mister Ti, Halk Hogan

više o filmu


Izvor B92.net

Trailer

KOMENTARI