TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Roki 5 (RockyV)

izvor: B92.net

Roki 5
(RockyV)

Žanr: Dokumentarni
Trajanje: 104 minuta
Režija: Silvester Stalone
Uloge: Silvester Stalone
Talija Šajer
Bert Jang
Više informacija


Nakon meča u Moskvi lekari otkrivaju da Roki ima oštećenje mozga ikažu mu da više ne sme da se bori. On donosi odluku da proda kuću ivrati se, sa porodicom, u stari, siromašni kvart. U svom staromkraju, Roki trenita Tomija Gana, mladog boksera koji ga napušta iudružuje se sa Džordžom Djukom.

Kako bi zaradio poštovanje obožavatelja, Tomi želi da se tuče s bivšim prvakom. Međutim, svi su svesni da bi to mogla da bude Rokijeva poslednja borba.

Rocky V, 1990.

Žanr: drama

Zanimljivosti o filmu:

- Sin Silvestera Stalonea, Sejdž Stalone, za ulogu u ovom filmu dobio nagradu Mladi umetnik 1991. godine. Sejdž u filmu glumi Rokijevog sina, Rokija Juniora.

- Lik Džordž Vašington Djuk zasnovan je prema životu promotera boksa Dona Kinga. Scenaristi su čak koristili i Kingovu uzrečicu “To ima samo u Americi”.

- Pridika koji Miki drži Rokiju, u sceni flešbeka, ispirisana je intervjuom moji je Kas D’Amato dao ubrzo nakon prve profesionalne pobede Majka Tajsona.

- Kada ga je Džonatn Ros, u jednom intervjuu, zamolio da oceni svaki deo “Rokija” ocenom od 1 do 10, Silvester Stalone je ovom delu dao je nulu.

- Postojala je ideja da na kraju petog dela Roki pogine i da se time serijal završi. Trebalo je da Roki umre u ambulantnim kolima, dok mu Ejdrijen drži ruku. Međutim, producenti su zahtevali da se kraj izmeni, jer su smatrali da legendarni lik poput Rokija ne sme da umre.

- Ovo je jedini nastavak Rokija koji Stalone nije režirao.

Uloge: Silvester Stalone, Talija Šajer, Bert Jang, Sejdž Stalone Režija: Džon Avildsen

više o filmu


Izvor B92.net

Trailer

KOMENTARI