TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Šerlok Holms: Igra senki (Sherlock Holmes: A Game of Shadows)

izvor:
Robert Dauni Džunior i Džud Lo ponovo glume Holmsa i Votsona. Izvrsni detektiv Šerlok Holms nadmudruje se s opakim profesorom Morijartijem, nakon otkrivanja zavere koja preti da destabilizuje ceo zapadni svet.

Robert Dauni Džunior ponovo glumi najpoznatijeg svetskog detektiva Šerloka Holmsa, a Džad Lou se vraća kao njegov prijatelj i kolega dr Votson u filmu „Šerlok Holms: Igra senki“. Šerlok Holms je oduvek bio najpametniji čovek u okruženju... Sve do sada.

Na slobodi je novi kriminalni genije – profesor Džejms Morijarti (Džared Haris) – kojii ne samo da svojim umom može da parira Holmsu, nego mu i njegova sklonost ka zlim radnjama, zajedno s potpunim odsustvom savesti, daju prednost u odnosu na čuvenog detektiva.

Širom sveta kruže vesti: Indijski tajkun pamuka nastradao je u skandalu; kineski trgovac opijumom umire od očigledne prekomerne doze; bombardovanje Strazbura i Beča; smrt američkog magnata čelika. Niko ne vidi vezu između ovih naizgled nasumičnih događaja – niko, osim velikog Šerloka Holmsa, koji je uvideo postojanje mreže smrti i uništenja. U njenom centru leži zlokobni pauk: Morijarti.

Holmsova istraga Morijartijeve zavere postaje sve opasnija i odvodi njega i Votsona van Londona, u Francusku, Nemačku i na kraju u Švajcarsku. Ali prepredeni Morijarti je uvek jedan korak ispred i sve je bliže ispunjenju svog zloslutnog plana. Ako mu to pođe za rukom, ne samo da će postati izuzetno imućan i uticajan, nego će i izmeniti tok istorije.

Režija: Guy Ritchie
    
Glume: Robert Downey Jr., Jude Law, Noomi Rapace, Rachel McAdams, Jared Harris


Izvor: http://www.hbo.rs/

KOMENTARI