TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Totalni opoziv (Total Recall)

izvor:

Akcija / 113 min.
SAD, 2012


Za radnika u fabrici, Daglasa Kvejda, halucinacija zvuči kao savršen odmor – prave životne uspomene superšpijuna možda su ono što mu treba. Ali kad procedura krene po zlu, Kvejd postaje lovina.

„Totalni opoziv“ je akcioni triler o stvarnosti i uspomenama, ponovo inspirisan čuvenom kratkom pričom „Mi se možemo setiti za tebe na veliko“, Filipa K. Dika. Dobro došli u „Rikol“, kompaniju koja može pretvoriti vaše snove u stvarnost. Za radnika u fabrici, Daglasa Kvejda (Kolin Farel), iako pored sebe ima prelepu ženu (Kejt Bekinsejl) koju voli, halucinacija zvuči kao savršen odmor od napetog života – stvarne uspomene superšpijuna možda su ono što mu zaista treba. Ali kad procedura krene po zlu, Kvejd postaje lovina.

Bežeći od policije koju kontroliše kancelar Kohagen (Brajan Kranston), vođa slobodnog sveta, Kvejd se udružuje s pobunjenicom (Džesika Bil) kako bi pronašao vođu podzemnog pokreta otpora (Bil Naji) i zaustavio Kohagena. Linija između mašte i stvarnosti je nejasna i sudbina sveta je neizvesna dok Kvejd otkriva svoj pravi identitet, svoju pravu ljubav i sudbinu.

Režija: Len Wiseman    

Uloge: Kolin Farel, Kejt Bekinsejl, Džesika Bil, Bryan Cranston, Bill Nighy


KOMENTARI