TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Viktorija: Život mlade kraljice (The Young Victoria)

izvor:



Raskošna istorijska drama koja govori o mladosti jednog od najuspešnijih monarha u britanskoj istoriji - o kraljici Viktoriji i njenoj legendarnoj romansi i braku sa princom Albertom.

Raskošna istorijska drama koja govori o mladosti jednog od najuspešnijih monarha u britanskoj istoriji - o kraljici Viktoriji i njenoj legendarnoj romansi i braku sa princom Albertom. Na samo jedan mesec do svog 18. rođendana, princeza Viktorija nasleđuje presto nakon smrti svog strica, kralja Viljema IV. Nije imala srećno detinjstvo. Bila je primorana da živi pod takozvanim Kensingtonskim pravilima: Nikada nije smela da bude sama, nikada nije smela da se igra sa drugom decom, nikada nije smela da spava pored svoje majke i nije smela da se kreće stepenicama, a da je neko ne drži za ruku.

Lični sekretar njene majke, ser Džon Konroj, pokušao je da je primora da potpiše sporazum po kojem će njena majka vladati kao regent dok Viktorija ne napuni 25 godina. Uprkos pritiscima i fizičkim pretnjama, Viktorija odbija. Kao kraljica, Viktorija započinje svoju vladavinu uspešno i, najzad oslobođena stega svoje majke, donosi svoja pravila. Gotovo da je napravila pogubnu grešku kada je odbila zahtev novog premijera da on imenuje njenu pratnju, a nakon ostavke on je poveo uličnu pobunu protiv nje. Do tad je već upoznala lepog princa Alberta i ubrzo su se venčali, ali su se brzo pojavili problemi kada se postavilo pitanje njegove uloge u njenom životu. Ipak, kraljica je našla rešenje, a njihova veza je, kako će se ispostaviti, biti veoma srećna.

Trajanje: 100 minuta

Rezija: Jean-marc Vallée

Uloge: Emili Blant, Rupert Friend, Pol Betani, Miranda Ričardson, Džim Brodbent

KOMENTARI