TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Zaštitnik (Defendor)

izvor:




U ovoj komediji Vudi Harelson igra običnog čoveka, koji je umislio da je superheroj. Film prati njegovu potragu za negativcem kapetanom Industrijom, kao i odnos sa psihijatrom i tinejdžerkom sa kojom se sprijateljuje.


Kada padne mrak i izađe Mesec, najgori od najgorih, "šljam i hulj" izlaze iz svojih skrovišta i terorišu poštene građane Hemer Tauna.

Samo jedna osoba je dovoljno hrabra da spreči njihova nedela, a to je superheroj Difendor (Zaštitnik).

U filmu nazvanom po ovom neobičnom junaku, Vudi Harelson igra građevinca Artura Popingtona, na prvi pogled običnog i ne baš najbistrijeg čoveka.

Artur živi u radionici, koju smatra svojim skrovištem (kao što je Betmenova pećina) i tu pravi oružja i smišlja kako da osujeti planove zlikovaca.

On pokušava da pred lice pravde izvede svog arhineprijatelja. Artur dotičnog zlikovca nikada nije video, niti zna gde je, ali je ubeđen da on postoji i da je odgovoran za sve loše stvari u njegovom životu, uključujući i smrt njegove majke.

Zbog toga Artur, odnosno Difendor, kreće u potragu, naoružavši se neobičnim arsenalom, koji uključuje i teglu razjarenih osa, klikere, praćku i pendrek.

Tokom potrage za kapetanom Industrijom, samoproglašeni superheroj nabasa na tajnu policijsku prismotru narko bosa, za kojeg poveruje da je upravo njegov negativac.

Posle nesrećnog poraza, pomaže mu prostitutka, kojoj je on ranije učinio uslugu i tokom celog filma ovo neočekivano prijateljstvo jača.

Režija: Piter Stebings


KOMENTARI