TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Bekstrom (Backstrom)

izvor: tvFOXCrime

Bekstrom
(Backstrom)

Žanr: Komedija
Trajanje: 44 minuta
Više informacija

Detektiv poručnik EVERET BEKSTROM (Rejn Vilson, nominovan za nagradu Emi)  čovek je bez filtera. Posle petogodišnjeg izgnanstva u saobraćajnoj policiji zbog uvredljivog ponašanja, vratio se iz nemilosti da vodi novu portlandsku jedinicu SCU. Njegov zadatak je da vodi najosetljivije i najozbiljnije slučajeve u gradu i mora da reši svaki zločin dok bezuspešno pokušava da promeni sopstveno autodestruktivno ponašanje.

Bekstromov povratak iz izgnanstva izdejstvovala je njegova bivša partnerka, novoimenovana upravnica policije ANA SERVANTES (gošća serije Inga Kadranel). Servantesova je jedna od nekolicine ljudi koji iz prve ruke znaju da je Bekstrom, uprkos manama, prvoklasni istražitelj. Nemogući zadatak da obezbedi da Bekstromove istrage ostanu unutar granica dobila je Bekstromova ambiciozna i optimistična desna ruka u SCU, detektivka NIKOL GREJVLI (Ženeviv Endželson). U tome joj pomaže, iako ponekad nevoljno, veteran detektiv narednik DŽON ALMOND (Denis Hejsbert), čija vera u ljudskost i pristojnost predstavlja jak kontrast Bekstromovom cinizmu i samopreziru.

Forenzička veza grupe je narednik PITER NIDERMAJER (Kristofer Polaha), zgodni slobodoumni filozof čiji otvoren pristup univerzumu užasno nervira Bekstroma. O nizu dokaza, kancelarijskoj administraciji, istraživanju i podacima u štabu SCU brine civilna podrška NADJA PAKET (Beatris Rouzen), prelepa francuska imigrantkinja sa naglašenom sposobnošću za navigaciju kroz sajber prostor i pravnu birokratiju. Njoj se Bekstrom dopada i, barem tehnički, ona ispunjava nalog lekara da Bekstrom mora da „stekne prijatelja.“

Uniformisani policajac FRENK MOTO (Pejdž Kenedi) na ulici dokazuje koliko vredi tako što savladava prestupnike i brzo izbegava opasne situacije. U međuvremenu, GREGORI VALENTAJN (Tomas Deker), koji je Bekstromov stanar, dekorater i veza sa podzemljem, iskreno zavoli grubog policajca. Protiv ovog slojevitog sistema podrške bori se Bekstromova bivša verenica EJMI GAZANIJAN (česta gošća serije Sara Čok), koja je nedavno vraćena u Portland, predsednica je Komiteta za civilni nadzor i naizgled je odlučna da okonča Bekstromovu karijeru u policiji.

Koristeći svoje mračne instinkte i posebne sposobnosti, Bekstrom uvek uspe da nadmudri svoje neprijatelje, izmanipuliše svojim kolegama i, uz pomoć svog ekscentričnog tima, reši slučaj, iako se baš i ne prilagođava naprednom Portlandu 21. veka.

„BEKSTROM“ je serija kompanije „Far Field Productions“ u saradnji sa „20th Century Fox Television“. Tvorac i pisac serije je Hart Hanson, a zasnovana je na hit serijalu istoimenih knjiga švedskog kriminologa i pisca Leifa G. V. Persona. Izvršni producenti serije su Hanson, Kevin Huks, Person i Niklas Salomonson. Mark Majlod je izvršni producent i režiser pilot epizode.


Trailer

KOMENTARI