TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Bela lađa

izvor:Bela lađa“ je televizijskaserija u proizvodnji Radio-televizije Srbije i izvršnoj produkcijiKošutnjak filma, po scenariju Siniše Pavića, koja samona prvi pogled liči na nastavak popularnog serijala „Tesna koža“. Međutim razlika je u tomešto se u ovoj seriji kao glavni lik izdvaja legendarni Srećko Šojić.

Srećko Šojić je biznismen ipredsednik stranke "Stranka zdravog razuma", koju finansira,Šojićev "rođak po babi", TihomirStojković "Špic" (Predrag Smiljković).Njegov zamenik u stranci je Panjković (Dragan Vujić) a njegovvečiti protivnik je Hadži-Zdravković (Predrag Ejdus),predsednik stranke "Demokratska renesansa". Ulazi i u sumnjiveposlove sa mafijom, mafijaškim bosom Ozrenom Soldatovićem (Dušan Golumbovski), injegovom desnom rukom Alamunjom (Dejan Lutkić).Lakomisleni Šojić se obreou politici gde nastavlja da zapada u bezizlazne situacije, koje nakraju ipak nekako okrene u svoju korist. Kada Pantić dobije amneziju Šojić ga koristi da stavi njegov lik napromotivni plakat svoje "Stranke zdravog razuma". I tako se večitezavrzlame između ova dva lika, dobre i loše strane našeg društvanastavljaju…

Bela lađa” ima dostasličnosti sa „Tesnomkožom“. Na primer Lane Gutović i daljebriljira u ulozi Šojića,dok se i porodica Pantić načelu sa Dimitrijem MitomPantićem i dalje provlači kroz seriju. Međutim Mitu Pantića ovoga puta glumi Petar Kralj, Ljiljana Dragutinović sepojavljuje u ulozi SidePantić a Nenad Jezdić i Mirjana Mina Lazarevićkao njihova deca, Blaško iMiroslava. Dok sa drugestrane nailazimo i na likove iz ostalih Pavićevih serija kao što suTika Špic (Porodično blago) i Ozren Soldatović (Srećni ljudi).

Trajanje epizode: 45min    
Žanr: komedija
Zemlja: Srbija
Godina: 2006
Autor: Siniša Pavić

Uloge:
Milan Gutović - SrećkoŠojić
Petar Kralj - DimitrijePantić
Ljiljana Dragutinović -Persida Pantić
Nenad Jezdić - BlaškoPantić
Milenko Zablaćanski -Marinko Pantić
Mirjana Mina Lazarević -Miroslava Mirković
Miloš Biković - FilipPantić
Predrag Smiljković -Tihomir Stojković "Špic"
Aleksandar Dunić - Ćirko(Šojićev batler)
Dragan Vujić -ZdravkoPanjković
Predrag Ejdus -LazarHadži-Zdravković
Dejan Lutkić -Alamunja
Dušan Golumbovski - OzrenSoldatović

Linkovi:
http://www.kosutnjakfilm.com/ladja.html
http://www.imdb.com/title/tt0415313/

KOMENTARI