TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Čari (Charmed)

izvor:


Sestre Halivel,Fibi (Alisa Milano),Pajper (Holi Meri Kombs) iPru (Šenon Doerti) su bileobične devojke, kao i sve druge u San Francisku. Nakon smrtinjihove bake Peni Halivel,one se sele u njenu kuću gde pronalaze „Knjigu senki“, koju supisale vestice - njihovi preci, i otkrivaju da su i  one sameveštice obdarene natprirodnim moćima. Od tog trenutka shvataju dase njihov život u korenu promenio.

One postaju dobre veštice koje se bore protiv zlih demona, a dapritom ne koriste svoju moć radi lične koristi. Pru Halivel, najstarija sestra je prvorazvila moć telekineze, a kasnije i moć astralne projekcije.Srednja sestra, Pajper jedobila dve moći, a to su moć usporavanja molekula do tačkezamrzavanja a kasnije je naučila kako da ih ubrza do tačkeeksplozije. I na kraju, najmlađa sestra, Fibi je najpre imala moć vizije, akasnije je stekla moć levitacije da bi na kraju otkrila i moćempatije. Samo nekolicina ljudi zna za njihovu tajnu i redovno impomaže. Najvažniji je belosvitac, Leo Vajat (Brajan Kraus),koga su starešine dodelile sestrama da ih štiti. On ima moć daisceljuje njihove povrede, savetuje ih kada imaju neku dilemu i imaulogu posrednika između sestara i starešina. On je takođe ljubavPajperinog života.

Koliko god se osećale moćno zbog svoje čudne sudbine, vrlo brzoshvataju da nije nimalo lako biti dobra veštica. Nailaze na razneprepreke, ne samo u borbi sa zlom, već i u ljubavi, koja ume dabude komplikovana i ljudima, a posebno vesticama...

Trajanje epizode: 45min
Žanr: fantazija
Zemlja: SAD
Godina: 1998
Autor: Constance M. Burge

Uloge:
Shannen Doherty – PrueHalliwell
Holly Marie Combs - PiperHalliwell
Alyssa Milano - PhoebeHalliwell
Brian Krause - LeoWyatt

Linkovi:
http://www.imdb.com/title/tt0158552/
http://www.tnt.tv/series/charmed/

KOMENTARI